Herfst Update

22 oktober 2021

Hallo allemaal! We willen jullie even bijpraten over de drukke herfstperiode! We hebben wat moeten schuiven met releasedata in verband met deadlines en productie-drukte bij de drukkerij.


Het goede nieuws is dat de Ontdekking van de mens- trilogie van Frank van Dongen nu in druk is en zeker op 12 November 2021 zal verschijnen. Frank heeft hier jaren aan geschreven en het resultaat is een 1100 pagina-epos waarin de maatschappij op aarde steeds meer ontwricht raakt door eigen toedoen, en een (dreigende) buitenaardse invasie.

Over enkele dagen zullen wij ook De Bobiversum-trilogie van Dennis Taylor aanleveren aan de fabriek, met als releasedatum 3 December 2021. Deze topserie heeft een brede schare fans in de USA met zeer goede lezer-reviews. Originele replica Bob is nogal nerdy en met zoveel Bob-replica’s die het heelal verkennen resulteert dat in vele (vaak humoristische) verwijzingen naar de SF-popcultuur. Een feest der herkenning voor de SF-liefhebber, een beetje a la Ready Player One.


Het boek Zonneschaduw van Jasper Scott wordt nog steeds geredigeerd en heeft even een stapje terug moeten doen omdat we beide trilogieën eerst moesten afmaken. Ondertussen kun je je wel vermaken met het eerste in de Nederlandse taal verschenen boek van hem dat recentelijk is verschenen: Stelsel Onbekend. We laten snel weten wanneer we Zonneschaduw dan wel kunnen releasen.


Verder goed nieuws: deel drie in de Skyward-reeks van Brandon Sanderson – getiteld Cytonic - wordt momenteel vertaald en de omslag wordt momenteel ook ontworpen. Die kunnen we binnenkort onthullen.

De Nederlandstalige SF boeken vallen deze herfst als bladeren van de bomen dus bestel ze nu vast!