Bobiverse trilogie rechten getekend

3 december 2020

We kondigen vol trots aan dat we recent de rechten van de Bobiverse boeken hebben getekend van Dennis E. Taylor. De Bobiverse serie is een zeer hoog gewaardeerde SF reeks. Het eerste deel ‘We are legion - we are Bob’ heeft op dit moment ruim 3300 reviews op Amazon met een rating van 4.6 uit 5.

Bob Johansson heeft net zijn softwarebedrijf verkocht en verheugt zich op een leven vol vrije tijd. Er zijn reizen te maken, boeken te lezen, films te kijken en conventies te bezoeken. Dus het is een beetje oneerlijk als hij doodgaat terwijl hij de straat oversteekt. Bob wordt een eeuw later wakker om te ontdekken dat ingevroren lichamen zonder rechten zijn verklaard en dat hij nu eigendom is van de staat. Hij is geüpload naar hardware en krijgt de kans om de controlerende AI te zijn in een interstellaire sonde op zoek naar bewoonbare planeten. De inzet is hoog: niet minder dan de eerste claim op hele planeten. Als hij de eer afwijst, wordt hij uitgeschakeld en proberen ze het opnieuw met iemand anders. Als hij accepteert, wordt hij een belangrijk doelwit. Er zijn ten minste drie andere landen die eerst hun eigen sondes proberen te lanceren, en ze spelen het spel smerig.

 

De veiligste plek voor Bob is in de ruimte, op topsnelheid wegsnellend van de aarde. Dat denkt hij tenminste. Maar het universum blijkt tjokvol met onaangename wezens, en indringers maken hen boos - erg boos.

 

We hebben ook de rechten verkregen op de vervolgen ‘For we are many’ en ‘All these worlds’. De verwachte datum van release in de Nederlandstalige markt is medio 2021 en de prijs wordt € 19,99 per boek.