Rechten getekend: Tchaikovsky's Children- serie

22 september 2022

Trots om de veelgeprezen 'Children' trilogie van Adrian Tchaikovsky aan te kondigen als toekomstige uitgaven in het Nederlands bij Iceberg Books. De boekreleases van deze Engelse grootmeester van de SF zijn hier gepland voor 2023. Het eerste boek, winnaar van de prestigieuze Arthur C. Clarke Award, is op dit moment al in vertaling (door Lia Belt): een inmiddels geterraformeerde nieuwe aarde lag te wachten op de aankomst van de mensheid, maar is inmiddels bezet door onverwachte nieuwe meesters. Komt dit op jouw TBR?

Jasper T. Scott SF thrillers nu ook als ebook

9 september 2022

Iceberg gaat verder met de publicatie van haar line-up als ebooks. Mocht je alleen op je ereader willen lezen of mocht je € 19,99 voor de papieren versie te duur vinden dan kun je nu het ebook  van Stelsel Onbekend of Zonneschaduw aanschaffen voor slechts een schappelijke € 9,99. Een koopje voor deze spannende standalone romans!

Iceberg gaat alsnog voor ebooks!

31 augustus 2022

Wij hebben meerdere malen aangegeven dat we ebooks eigenlijk niet zien zitten omdat dit in de boekenbusiness megaslecht geregeld is. Iedereen kan ebooks maar gewoon kopiëren en aan anderen doorgeven. Er zijn ebooks te koop met honderden gratis boeken. Allemaal copyright schennis maar niemand doet er iets aan. In de videogames industrie is dit 'piracy'-probleem grotendeels opgelost met unieke keycodes voor digitaal verkochte games. Daar zitten we eigenlijk op te wachten voor deze industrie, want men loopt 10 jaar achter. Door de grote vraag van consumenten doen we nu toch een experiment met ebooks waarbij de Ontdekking van de mens-trilogie van Frank van Dongen als eerste aan de beurt is.

Iceberg gaat fantasy uitgeven met Het verdwenen woud!

22 augustus 2022

Science fiction en fantasy liggen soms dicht bijelkaar, zo ook in de young adult fantasy-roman ‘Het verdwenen woud’, de eerste output van nieuw schrijftalent Matthew X. Dyer. Toch is dit boek het beste te typeren als fantasy en daarmee neemt ons bedrijf de eerste zijstap buiten science fiction. Het boek zal circa 450 pagina’s bevatten en verschijnt bij ons in oktober 2022. Met deze samenwerking met Dyer continueert Iceberg Books ook in 2022 het uitgeven van nieuw Nederlands talent.

Sterrenlichaam gesignaleerd!

19 augustus 2022

Al eerder kondigden we aan de nieuwe roman ‘Sterrenlichaam’ van Roderick Leeuwenhart te gaan uitgeven. Het plan is dat het boek eind oktober 2022 zal verschijnen en ongeveer 300 pagina’s gaat tellen. Ook onthullen we vandaag de fraaie cover van deze intrigerende standalone roman, die is gebaseerd op zijn korte verhaal dat in 2017 de Harland Awards won- de belangrijkste genreprijs in Nederland. 


Zonneschaduw gereleased

24 juni 2022

Vandaag brengen we de tweede standalone SF roman uit van de Canadese bestseller auteur Jasper T. Scott: Zonneschaduw. In dit op zich staande verhaal landen er aliens op het tropische eiland Kauai dat naast Hawaii ligt. Resorteigenaar Bill en zijn tienerdochter Beth bevinden zich middenin de invasie en proberen te ontsnappen aan de beestachtige aliens die bezig zijn een slachting aan te richten onder de eilandbewoners en toeristen.

Maar de groteske monsters lijken ook andere doelen te hebben... Als er eindelijk militairen  arriveren neemt het verhaal een bizarre wending. Bestel deze SF thriller nu!

 


Cytonic gereleased

19 mei 2022

Het is zover! Je kunt lekker in het Nederlands doorlezen in de wereld van Skyward, in deel 3 CYTONIC. Vanaf vandaag officieel verkrijgbaar. En zoals je merkt komen we altijd onze belofte na om series door te zetten en af te maken.

Hoe gaat het verder na de cliffhanger van deel 2? Wat gaat Spensa aantreffen in het niemandsland en komt het nog goed met Doemslak en M-Bot?! 


Roman vastgelegd van Auteur Roderick Leeuwenhart

25 april 2022

Op 21 april waren we te gast bij Sebes & Bisseling in Amsterdam voor de contract ondertekening van de Nederlandstalige rechten voor STERRENLICHAAM van Roderick Leeuwenhart. Dit is zijn nieuwe sciencefictionroman, gebaseerd op een kort verhaal waarmee hij in 2017 de Harland Awards won. 


Cytonic van Brandon Sanderson Nu in druk

20 april 2022

De vertaling van Marike Groot en Sander Brink is gereed en de redactie is afgerond. Het is eindelijk zover, Cytonic ligt bij onze drukker, Wilco. Dat drukproces duurt wel enkele weken dus de releasedatum hebben wij gezet 19 Mei. Een maandje wachten nog dus voordat je verder kunt lezen na de cliffhanger van deel twee. Wat gaat Spensa in dit derde deel in de Skyward reeks uitvinden over de delvers en haar cytonische krachten?


Het Bouwplan nu beschikbaar

4 februari 2022

Het Bouwplan, de rauwe filosofische toekomstroman van Frank van Dongen is vanaf vandaag als paperback verkrijgbaar.  Deze tweede druk van Het Bouwplan is volledig herzien. Naast een schitterende nieuwe cover van Slobodan Cedic heeft er een nieuwe ronde redactie plaatsgehad, en is er een overzicht toegevoegd van de belangrijkste thema's en hoofdpersonen van het boek.


Winterschuiven

4 januari 2022

Beste SF fans, er is weliswaar geen sneeuw te zien maar we moeten gaan schuiven! De boekhandels zijn dicht in Nederland en zullen dat nog wel even blijven met de huidige corona maatregelen. Vanuit deze optiek heeft het daarom momenteel een stuk minder zin om nu snel boeken te releasen. We hebben op dit moment drie boeken in voorbereiding, en dit zijn de (gewijzigde) plannen:


Hebban artikel, sneak-preview en winactie

15 december 2021

Op de bekende boekensite Hebban is vandaag een artikel verschenen over Iceberg Books en de nieuwe trilogie van Frank van Dongen. Je kunt in dit artikel leesfragmenten bekijken van vijf van onze boeken. Ook is er een winactie voor de Ontdekking van de mens-reeks.


Interview op Fantasize

13 december 2021

Onlangs nam Isabelle Plomteux van website Fantasize een uitgebreid interview af met Iceberg Books oprichter Erik Schreuder.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere: waarom ben je deze uitgeverij voor scifi boeken begonnen, waar liep je zoal tegenaan, hoe is de relatie met de boekhandel en wat zijn de plannen voor de toekomst.


Genomineerd: Winterwereld van AG Riddle

12 december 2021

Goed nieuws en erkenning voor onze jonge uitgeverij vandaag! Winterwereld, van miljoenenbestseller auteur uit de Verenigde Staten AG Riddle, is door de bekende website Thrillzone genomineerd voor Beste Vertaalde Thrillerdebuut 2021!


Nu verkrijgbaar: de 'Bobiversum'-trilogie

3 december 2021

Dennis E. Taylor is een Canadese schrijver die ooit in de IT werkte als computerprogrammeur. Met de Bobiversum-serie bewerkstelligde hij zijn doorbraak als science fiction auteur. Van de boeken werden er miljoenen verkocht in de VS, en vertalingen volgden in allerlei landen. Nu is eindelijk de Nederlandstalige markt aan de beurt om kennis te maken met Bob Johansson en zijn vele replica's.


Nu verkrijgbaar: de 'Ontdekking van de mens'-trilogie

12 november 2021

Frank van Dongen debuteerde ooit met de opvallende toekomst-roman 'Het Bouwplan'. De laatste vijf jaar schreef hij aan een onvervalst science fiction epos, dat vandaag via Iceberg Books het daglicht zag. En hoe! Met de prachtig ontworpen cover-art van Slobodan Cedic zien de boeken er fantastisch uit.


Brandon Sanderson’s Cytonic
aangekondigd voor 2022

28 oktober 2021

Brandon Sanderson maakte faam als schrijver van fantasy romans, maar waagde zich met de Skyward-reeks ook aan science fiction. En met groot succes! Eerder verschenen bij ons Sterrenvlucht en Sterrenzicht en nu kondigen wij deel drie in deze serie aan: Cytonic.


Thrillzone columns Frank van Dongen

25 oktober 2021

Op 12 November verschijnen drie boeken in de Ontdekking van de mens-serie van Frank van Dongen, een verhaal over het uiteenvallen van onze samenleving juist op het moment dat we voor het eerst in contact komen met buitenaardse beschavingen. Op Thrillzone schreef Frank maar liefst 7 interessante columns.


Herfst Update

22 oktober 2021

Hallo allemaal! We willen jullie even bijpraten over de drukke herfstperiode! We hebben wat moeten schuiven met releasedata in verband met deadlines en productie-drukte bij de drukkerij. Het goede nieuws is dat de Ontdekking van de mens- trilogie nu in druk is en zeker op 12 November 2021 zal verschijnen.


Papierschaarste voorspeld.
Releases vertraagd!

23 augustus 2021

De boekensector ondervindt de komende maanden zware problemen door een internationale papierschaarste. Navraag bij onze drukker Wilco leert ons dat de productie- en levertijd momenteel richting de zes weken gaat.


Iceberg Books gaat in zee met Nederlandse science fiction auteur Frank van Dongen

8 augustus 2021

Iceberg Books, de nieuwe uitgeverij gespecialiseerd in science fiction voor de Nederlandstalige markt, kondigde tot nu toe louter vertalingen aan van succesvolle Amerikaanse auteurs, zoals Brandon Sanderson, AG Riddle en Dennis Taylor. Nu maken ze de stap naar nationaal talent met het tekenen van de rechten van de serie ‘Ontdekking van de mens’ van Frank van Dongen.


Boeken tsunami op komst!

2 juli 2021

Door corona heeft het uitgeverijwezen toch wel een jaar min of meer stilgelegen, maar daar schijnt nu verandering in te gaan komen. Heel veel uitgestelde boeken gaan nu snel worden gereleased. En dat merken we! 


Vele 5/5 sterren recensies voor Sterrenvlucht!

7 juni 2021

We zijn erg blij met de eerste recensies die binnenstromen voor Sterrenvlucht. We hebben het boek zelf uiteraard ook (meerdere malen) gelezen en waren onder de indruk, gelukkig zijn anderen dat ook! De recensies zijn afkomstig van websites die vooral over fantasy en SF schrijven, of van boekbloggers.


We zijn nog steeds bezig met redactie Sterrenzicht

7 juni 2021

Sterrenzicht naar medio Juli. Het duurt allemaal wat langer dan we zouden willen, maar we willen dat deze opvolger van Sterrenvlucht perfect is. We doen dit bedrijf 'erbij' dus ons eigenlijke werk zit ons wel eens dwars. Er zitten simpelweg niet genoeg uren in een dag. 


Sterrenvlucht release vandaag!

14 mei 2021

Mijlpaal bereikt: ruim een jaar na de oprichting van Iceberg Books releasen we vandaag ons eerste boek: Sterrenvlucht van Brandon Sanderson. Het beste te typeren als een SF roman met Young adult trekjes, en de geweldige 'worldbuilding' van Sanderson. De opmaat naar meer!


Covers van Bobiversum deel 2 en 3 bekend

14 mei 2021

We blijven lezers verwennen met hoogwaardige SF boekenseries, ook in de tweede helft van 2021. De Bobiversum reeks is een van de best gewaardeerde en meest gelezen SF series van de laatste paar jaar in de USA. En terecht!


Interview Fantasywereld

14 mei 2021

Op de Sf & Fantasy news site fantasywereld.nl is een uitgebreid interview te vinden met Iceberg Books oprichter Erik Schreuder. Met meer achtergrond informatie over het verschil tussen games en boeken, en de toekomstplannen.


Sterrenvlucht wordt nu gedrukt!

29 april 2021

Het is dan eindelijk zover. De persen draaien bij drukkerij Wilco. Ons eerste boek gaat het levenslicht zien.


Cover onthuld van Wij zijn legio [wij zijn Bob]

20 april 2021

In december kondigden wij al aan de rechten van de Bobiversum boeken te hebben verkregen. Nu, enkele maanden later, zijn we al een aardig eind op streek.


Minder releases in mei-juni

20 april 2021

Als beginnende uitgeverij laten wij ons begeleiden en adviseren door diverse pro’s in het vak. Op hun advies moeten we toch terugkomen op het plan om zeven boeken in de periode Mei-Juni 2021 te gaan uitgeven


Update Eind Maart 2021

29 maart 2021

Het redactionele deel na de vertalingen gaat gestaag door, ondanks dat wij nog een normale job naast deze werkzaamheden hebben. Omdat dit veel werk is én omdat boekhandelketens nog lang niet op normaal niveau draaien (nu alleen open op afspraak), hebben wij al een aantal maal de release van de eerste boeken moeten opschuiven.


Interview Thrillzone

22 januari 2021

Op de Sf & Fantasy news site Thrillzone.nl is een uitgebreid interview te vinden met Iceberg Books oprichter Erik Schreuder. Met leuke weetjes en zinvolle achtergrond informatie.


Releases helaas verder uitgesteld

19 januari 2021

Door de corona pandemie verkeert de boekenbranche in zwaar weer. Dit wordt deels opgevangen via online verkopen, maar al met al staan veel boekhandels volgens nu.nl op omvallen.


Bobiverse trilogie rechten getekend

3 december 2020

We kondigen vol trots aan dat we recent de rechten van de Bobiverse boeken hebben getekend van Dennis E. Taylor. De Bobiverse serie is een zeer hoog gewaardeerde SF reeks. Het eerste deel ‘We are legion - we are Bob’ heeft op dit moment ruim 3300 reviews op Amazon met een rating van 4.6 uit 5.


Wijziging releasedata

30 november 2020

We hebben ons wat vertild! De redactie van de vertalingen duurt een stuk langer dan we geanticipeerd hadden. Tevens blijkt het onverstandig om te veel titels tegelijk uit te geven – enerzijds door het redactiewerk maar ook omdat de boekhandel zeer selectief is bij het opnemen van titels en een vloed aan SF boeken zou kunnen leiden tot ‘cherrypicking’.


Ons doel: Nederlandstalige science fiction weer op de kaart zetten

18 september 2020

Iceberg Books is een initiatief van liefhebber en ondernemer Erik Schreuder. Samen met een groepje likeminded fans maakt hij de beste science fiction boeken nu ook in het Nederlands beschikbaar. Speciaal voor alle fans die hun favoriete genre graag in hun eigen taal lezen. Dit is wat hij je wil vertellen…