Brandon Sanderson

Brandon Sanderson (1975) is een Amerikaans schrijver van fantasy en science fiction. Hij is vooral bekend voor zijn Mistborn-trilogie en zijn opdracht om de serie Het Rad des Tijds van de inmiddels overleden schrijver Robert Jordan af te schrijven.

Sanderson werd al twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Award en is nog steeds de enige auteur die zes keer genomineerd werd voor de David Gemmell Legend Award in een tijdsperiode van vier jaar. 

Na een lange periode waarin hij vooral fantasy schreef kwam Sanderson in 2018 met de start van zijn scifi reeks Skyward, die 7 boeken zal bevatten waarvan 3 kortere novelles.

Nog bekender werd Sanderson toen hij in 2021 via Kickstarter een recordbedrag van $41 miljoen aan crowdfunding ophaalde voor boeken die hij tijdens corona lockdowns schreef.


Adrian Tchaikovsky

Adrian Tchaikovsky (1972) is een bekroonde en veelgeprezen sciencefiction- en fantasyauteur wiens werk internationaal wordt gepubliceerd. Hij groeide op in Lincolnshire UK en studeerde psychologie en zoölogie in Reading. Om redenen die zelfs voor hemzelf onduidelijk waren, is hij vervolgens in de juridische wereld beland voordat hij met groot succes begon te schrijven. Tevens is hij een fervent LARP-er en amateur toneelspeler. Zijn roman Kinderen van de tijd werd bekroond met de Arthur C. Clarke award en Hugo award.


A.G. Riddle

A.G. Riddle bracht tien jaar door met het starten van internetbedrijven voordat hij met pensioen ging om zijn ware passie na te streven: het schrijven van fictie.

Zijn debuutroman, The Atlantis Gene, werd in maart 2013 uitgebracht en werd al snel een wereldwijde bestseller. Sindsdien heeft hij in totaal negen romans uitgebracht, die wereldwijd VIER MILJOEN exemplaren hebben verkocht en in twee dozijn talen zijn vertaald. Een aantal van zijn boeken is in ontwikkeling voor film / tv. 


Dennis E. Taylor

Voormalig computerprogrammeur en snowboard­fanaat Dennis E. Taylor is een Canadese bestseller-auteur, bekend van de Bobiversum-reeks en The Singularity Trap. Hij is befaamd om zijn groots opgezette sciencefiction-verhalen over de interactie tussen kunstmatige intelligentie en wat het betekent om mens te zijn. Taylor is befaamd om zijn schrijfstijl vol verwijzingen naar de sf-popcultuur, iets waar fans een grote glimlach van op hun gezicht zullen krijgen.


Jasper T. Scott

Jasper T. Scott is een USA Today bestsellerauteur van meer dan 40 scifi-romans. Met meer dan een miljoen verkochte boeken is het werk van Jasper in verschillende talen vertaald en over de hele wereld gepubliceerd. Jasper schrijft snelle boeken met onverwachte wendingen en gebrekkige karakters. Hij is geboren en getogen in Canada door Zuid-Afrikaanse ouders, met een Brits erfgoed aan moederskant en Duits aan zijn vaders kant. Hij woont nu in een exotische omgeving met zijn vrouw, hun twee kinderen en twee chihuahua's.


Frank van Dongen

Als evolutiebioloog is Frank van Dongen (1964) gefascineerd door de oorsprong en toekomst van de mens. In zijn romans wordt de mensheid op de proef gesteld door haar eigen creaties en door buitenaardse beschavingen. Hij debuteerde in 2009 met de toekomstroman Het Bouwplan en heeft inmiddels ruim 1650 pagina's geschreven aan zijn science fiction serie Ontdekking van de mens.


Baoshu

Baoshu is een Chinese sciencefiction-en fantasyschrijver. Na het behalen van zijn master in filosofie aan de Universiteit van Beijing, studeerde Baoshu verder aan de Katholieke Universiteit Leuven, 
behaalde daar een tweede master en werd uiteindelijk in 2012 fulltime
sciencefictionschrijver.


Roderick Leeuwenhart

Roderick Leeuwenhart (1983) schrijft voornamelijk sciencefiction, met uitstapjes naar andere speculatieve genres zoals dark fantasy en horror. Typisch aan zijn werk is de fascinatie voor Japan en Oost-Azië. ‘De Heren XVII’ was zijn eerste SF-roman. Met 'Sterrenlichaam' won hij in 2016 de Harland-award, alvorens dit verhaal uit te bouwen naar een volledige roman.


Matthew X. Dyer

Matthew X. Dyer (1973) begon zijn carrière als journalist bij landelijke kranten. Hij is een veteraan uit de gamesindustrie, oprichter van het tijdschrift voor game developers en inmiddels zelf game designer en prijswinnend componist. Nu zet hij zijn jarenlange ervaring met storytelling en worldbuilding in als schrijver van fictie.


Jan D. Westerman

Jan. D. Westerman (1933) groeide op op een binnenschip en maakte de oorlog nog mee. Tot op de dag van vandaag geeft hij hier gastcolleges over op scholen. Na een carrière bij multinationals in de Rotterdamse haven, begon hij na zijn pensioen met het schrijven van futuristische avonturenromans in de stijl van zijn idool Jack Vance. Ook schreef hij twee jeugdboeken en een autobiografisch boekje over zijn tijd als stuurman op de sleepvaart. De zee en schepen spelen een grote rol in zijn verhalen waarin ook humor en romantiek niet ontbreken.