Sterrenlichaam gesignaleerd!

19 augustus 2022

Al eerder kondigden we aan de nieuwe roman ‘Sterrenlichaam’ van Roderick Leeuwenhart te gaan uitgeven. Het plan is dat het boek eind oktober 2022 zal verschijnen en ongeveer 300 pagina’s gaat tellen.

Ook onthullen we vandaag de fraaie cover van deze intrigerende standalone roman, die is gebaseerd op zijn korte verhaal dat in 2017 de Harland Awards won- de belangrijkste genreprijs in Nederland.

 

Medio 2021 startte Iceberg met het uitgeven van vertalingen van succesvolle Amerikaanse auteurs, zoals Brandon Sanderson, AG Riddle en Dennis Taylor. Later dat jaar gaf de uitgeverij voor het eerst Nederlands talent een kans, met de trilogie van Frank van Dongen. Met de samenwerking voor deze standalone roman van Roderick Leeuwenhart gaat Iceberg ook in 2022 verder met het uitgeven van aan de weg timmerende Nederlandse SF-auteurs.

 

Over Sterrenlichaam:
In een toekomst waarin Japan het zonnestelsel heeft gekoloniseerd, reist een mijnwerkersteam door de ruimte om een mysterieuze grondstof te delven – een reusachtig buitenaards lijk.

Een catastrofaal ongeluk in diens kronkelende ingewanden dwingt exobiologe Joan, voorman Kev en de gehaaide carrièrejager Okyū om samen te werken om te overleven. Achterdocht en concurrentiestrijd vormen al snel een dodelijke cocktail. Maar wat ís het sterrenlichaam eigenlijk?