Iceberg Books gaat in zee met Nederlandse science fiction auteur Roderick Leeuwenhart

25 april 22022

Op 21 april waren we te gast bij Sebes & Bisseling in Amsterdam voor de contract ondertekening van de Nederlandstalige rechten voor STERRENLICHAAM van Roderick Leeuwenhart.

 

STERRENLICHAAM is gebaseerd op een kort verhaal waarmee Roderick in 2017 een Harland Award won, de belangrijkste genreprijs in Nederland. Het is een ambitieus boek geworden, een verhaal met een sterk plot en een snel tempo, dat leest als een vlotte thriller. De rechten op het boek werden eerder al verkocht aan een uitgeverij aldaar voor publicatie in China.

 

In een toekomst waarin Japan meerdere planeten heeft gekoloniseerd, reist een mijnwerkersteam door de ruimte om een mysterieuze grondstof te delven: een gigantisch buitenaards lijk. Een ongeluk in diens kronkelende ingewanden dwingt exobiologe Joan, voorman Kev en de gehaaide carrièreman Okyū om samen te werken om te overleven. Achterdocht en concurrentiestrijd blijken echter al snel een dodelijke cocktail. De vragen stapelen zich op: wat ís het sterrenlichaam eigenlijk, en hoe kwam het schimmige bedrijf Mitsuyari aan de macht?

 

Eerder schreef Roderick de sciencefictionroman De Heren XVII en meerdere korte verhalen. We kijken er bij Iceberg Books naar uit dit intrigerende boek te releasen kort na de zomer 2022.