Winterschuiven

4 januari 2022

Beste SF fans, er is weliswaar geen sneeuw te zien maar we moeten gaan schuiven! De boekhandels zijn dicht in Nederland en zullen dat nog wel even blijven met de huidige corona maatregelen. Vanuit deze optiek heeft het daarom momenteel een stuk minder zin om nu snel boeken te releasen. We hebben op dit moment drie boeken in voorbereiding, en dit zijn de (gewijzigde) plannen:

 

Cytonic, het derde deel in de Skyward reeks van Brandon Sanderson wordt nog vertaald - de vertalers denken eind januari de vertaling af te hebben. Daarna volgt nog een uitgebreid redactieproces. Ook is de doorlooptijd bij de drukker momenteel lang. Coronamaatregelen, vertalen, redactie en drukken, dit alles leidt ertoe dat we denken dat Cytonic in april 2022 pas kan worden uitgebracht. Dat schenkt aan de andere kant weer meer lezers de tijd om Sterrenvlucht en Sterrenzicht  eerst te lezen!

 

Zonneschaduw, de tweede standalone van Jasper Scott die we gaan uitbrengen, is nog steeds in redactie. Dit boek heeft er eerlijk gezegd wat onder te lijden gehad dat we de prioriteit afgelopen najaar verschoven hebben naar de trilogieën van Frank van Dongen en Dennis Taylor. Zes boeken in november en december, dat was een berg werk! Coronamaatregelen, redactie en drukken, ook dit boek gaan wij verschuiven, naar eind maart 2022.

 

Het Bouwplan van Frank van Dongen is wél gereed. Dit boek is zojuist in druk gegaan bij een nieuwe drukker vanwege een lagere oplage. Het Bouwplan is een verbeterde paperback heruitgave van de hardcover die meer dan 10 jaar geleden verscheen en zal slechts € 12,50 kosten. Het boek speelt zich af op een van de werelden van het duizend eilanden experiment, in een verre toekomst. In die zin sluit het aan op de onlangs verschenen trilogie van Frank van Dongen, maar kan heel erg goed apart gelezen worden. We verwachten dit boek eind januari of begin februari 2022 te kunnen releasen, maar e.e.a. zal afhangen of boekhandels nog zijn gesloten tegen die tijd.

 

Tot zover dit wintergeschuif! Nog even geduld aub.